Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g suiker
- 5 eieren, wit en dooiers gescheiden
- 1 snuifje zout
- 250 g wortelen, geschild, in stukken (3 cm)
- 250 g amandelen
- 1 citroen, de zeste en het sap
- 80 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 4 el Kirsch
- 3 - 4 el water
- 12 marsepein worteltjes
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1573 kJ / 376 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmercake
2h
Zweedse worteltaart
2h
Taartjes met chocolade- en pecannootvulling
1h 10min
Kipspiesjes met citroendressing en zomerse salade
30 min
Appelcake
1h
Driekoningentaart met appel en kaneel
3h
Gebakken kaastaart
3h 10min
Brochette van kippenballetjes met rijst
1 godz. 40 min
Russische rode bietensalade
1h 10min
Mini kaneelbroodjes op een stokje
Brak ocen
Zoet Marokkaans gebak (Briouettes)
35 Min
Confituur van ananas en gember
40 min