Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolade biscuit
- 150 g bloem
- 40 g suiker
- 30 g cacaopoeder
- ¼ tl zout
- 90 g boter, in blokjes, plus extra om in te vetten
- 1 ei, medium (53-63 g)
- bloem, om te bestuiven
Cheesecake deeg
- 50 g boter, in blokjes, plus extra om in te vetten
Frambozencoulis
- 125 g frambozen
- 50 g suiker
- 1 tl water (opcjonalnie)
Cheesecake vulling
- 380 g witte chocolade, in stukken of callets
- 90 g slagroom (ong. 48% vet)
- 500 g roomkaas
- 150 g basterdsuiker
- 4 eieren, medium (53-63 g)
- 1 tl zout
- 1 tl natuurlijk vanille-extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2464 kJ / 589 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwarte woud taart met amarena kersen
5h
Aardappel pannenkoeken
45 min
Sous-vide aardbeien met witte chocolade mousse
2 godz.
Chocoladetaart en gezouten karamel
3 Std. 15 Min
Baba met rum
Brak ocen
Gezouten karameltaart
2 godz. 40 min
Lasagnerolletjes
Brak ocen
Karamelsaus
1 godz. 30 min
Chocolade meringue en koffie karamel gebak
2 Std. 30 Min
Karameltaart
3h 50 min
Cheesecake (gebakken)
7h 20min
Amerikaanse pannenkoeken
40 min