Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Greek-style yoghurt
- 55 g natural yoghurt (see Tips)
- 900 g full cream milk (see Tips)
- 100 g pouring (whipping) cream
- 50 g full cream milk powder (see Tips)
- 250 g water
- 30 g lemon juice (see Tips)
Honey walnuts
- 75 g walnuts
- 150 g honey
- 1 pinch ground cinnamon
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1161.4 kJ / 276.5 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 69.6 mg
Alternatywne przepisy
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15 Min
Custard (TM6)
15 Min
Pot-set plain yoghurt
12 Std.
Homemade ricotta
1 godz. 15 min
Natural yoghurt (Varoma method)
13h
Natural (plain) yoghurt
11 godz. 10 min
Berry curd
15 Min
Greek Yoghurt with Honey and Walnuts
18 Std. 30 Min
Yoghurt with apple and blueberry compote
13h
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11h
Creamy vanilla yoghurt
13h
Yoghurt with red berry coulis
13h 20 min