
Wersje kompatybilne
Obieranie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g wody
- 1 łyżeczka oleju (patrz wskazówka)
- 500 - 800 g ziemniaków, młodych, nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 644.3 kJ / 154 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 18 mg
Alternatywne przepisy
Fasolka szparagowa w sosie warzywno-pomidorowym (w słoikach na zimę)
1h 15min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45 phút
Obieranie i gotowanie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35min
Obieranie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min
Obieranie buraków (z osłoną noża miksującego 2.0)
10 phút
Obieranie marchewki (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min
Obieranie i gotowanie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35min
Obieranie imbiru (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min
Obieranie czosnku (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1h 45 min
Gotowanie dużej porcji ziemniaków (z osłoną noża miksującego)
40 phút
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35min