Crostata ripiena alle mele

Crostata ripiena alle mele

4.7 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 fette

Składniki

Pasta frolla
  • di scorza di limone (senza la parte bianca)
    5 g
  • di zucchero di canna
    100 g
  • di farina tipo 00
    150 g
  • di fecola di patate
    150 g
  • di burro freddo, a tocchetti
    120 g
  • tuorlo
    1
  • uovo
    1
  • stecca di vaniglia i semini
    1
  • di sale
    1 pizzico
Ripieno e terminare la preparazione
  • mele Cripps Pink (Pink Lady) a tocchetti (2 cm)
    4
  • di Rum bianco
    3 cucchiai
  • di zucchero
    2 cucchiai
  • limone, preferibilmente biologico la scorza tritata e il succo
    1
  • gelato alla crema a piacere
    panna montata, a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 357.3 kcal / 1494.6 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 55.9 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 110.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...