Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 150 g di acqua
-
15
g di lievito madre di segale
lub 1 ½ g di lievito di birra fresco - 150 g di farina tipo 1 forte (almeno W320)
Cottura della zucca
- 400 g di acqua
- 180 g di polpa di zucca a pezzi
Pane
-
50
g uvetta sultanina
lub 50 g di mirtilli rossi disidratati o di ciliegie disidratate - 700 g di acqua (di cui 170 g fredda)
- 5 g di lievito di birra fresco
- 400 g di farina tipo 0 forte (almeno W320)
- 100 g di farina di segale
- 20 g di miele
- 15 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 5334 kJ / 1323 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 263 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 17.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane valdostano noci, uvetta e fichi
6h
Pinza triestina
6h
Ghirlanda di pan brioche al farro
15h 30 min
Pane dolce per la colazione
1h 30min
Pane a strati con pesto al basilico
2h 30min
Pancarrè ai 5 cereali
5 Std.
Focaccia di zucca (TM6)
1h 35 min
Panini alla zucca
4h
Yogurt al naturale (nel boccale)
12 Std. 10 Min
Pane semplice
4h
Strüdel di mele (Apfelstrudel)
1h 30min
Pane alla zucca e mandorle
5 Std.