Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa alle fragole
- 200 g di fragole, pulite e a pezzi
- 50 g di zucchero
- 1 limone, il succo spremuto fresco e filtrato
Spumoso alla ricotta
- 80 g di zucchero
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di ricotta fresca, scolata
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- frutti di bosco, misti, freschi, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 661 kJ / 158 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.7 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifreddo yogurt greco e salsa alle fragole
9 Std.
Dolce di mele in vasocottura
1h
Coulis di fragole
20min
Salsa alla vaniglia (crema inglese)
15min
Mousse al cioccolato e caramello salato
1h
Crema yogurt, mascarpone e limone (TM6)
10min
Tartellette con curd ai lamponi
4 Std.
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5h 30min
Bicchierini ricotta e amarene
20min
Millefoglie di colomba
1h
Panna cotta con salsa al caramello
6j 20 mnt
Salsa alle fragole con mousse di crescenza
2 Std.