Torta amaretti e mela

Torta amaretti e mela

4.5 67 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
10 fette

Składniki

Pasta frolla
  • 120 g zucchero
  • 1 limone la scorza (senza la parte bianca)
  • 120 g di burro a pezzi
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 2 uova
  • 2 pizzichi di sale
  • ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 150 g di confettura di albicocche
Terminare la preparazione
  • 400 - 450 g di mele a fettine,
    lasciate macerare in 2 cucchiai
    di succo di limone
  • 150 g di amaretti interi
  • 1 tuorlo d'uovo
  • 1 cucchiaino zucchero
  • zucchero a velo q.b. (opzionale)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 185.4 mg
Białko 6.2 g
Kalorie 1504.5 kJ / 359.6 kcal
Tłuszcz 12.9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 58.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...