Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 260 g di acqua
-
20
g di lievito madre di segale
lub 2 g di lievito di birra fresco - 200 g di farina di segale
Starter
- 50 g di pangrattato
- 100 g di acqua
Pane
- 1580 g di acqua (di cui 80 g fredda)
- 200 g di farina tipo 1 forte (almeno W320)
- 150 g di farina di segale + q.b.
- 15 g di sale
- 10 g di semi misti (cumino e finocchio)
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 2 cucchiaini di semi di finocchio
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 8705 kJ / 2210 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 424 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 37.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane di segale e erbe aromatiche
17h 30 min
Pane in cassetta semplice
19h
Pane semplice
4h
Pane veneziano
18小时 30 分钟
Pane contadino
19h
Baguette integrale
5h
Pane ai semi di girasole
22sa
Pane al latticello
18 godz.
Panini della Val Venosta
15ωρ. 30 λεπτ.
Filone di segale
4h
Panini integrali alla paprika
3h 30min
Focaccia integrale a lunga lievitazione
24 Std.