
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
15
g fresh coriander leaves
lub 15 g fresh parsley leaves - 5 tbsp soy sauce
- 30 g light sesame oil
- 100 g tofu plain, drained and diced (2 cm)
- 150 g carrots cut into pieces
- 100 g daikon radish cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 30 g fresh ginger root thinly sliced
- 1000 g water
-
2
tbsp vegetable stock paste, homemade vegan (see tip)
lub 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l) vegan - 100 g spring onions cut into diagonal rings
- 100 g snow peas cut in half
-
100
g thin wheat noodles broken into pieces
lub 100 g rice noodles broken into pieces - 2 - 3 tbsp vinegar
- 1 - 2 tbsp agave syrup
- 1 pinch fine salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 191 kcal / 800 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 25 g
- Błonnik
- 3.9 g