Roselle Payasam

Roselle Payasam

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 portions

Składniki

  • ghee
    30 g
  • cashew nuts cut in half length wise
    15 g
  • raisins
    15 g
  • vermicelli cut in 4 cm length
    100 g
  • small sago soaked for 10 minutes
    70 g
  • fresh roselle calyx
    10 g
    8 g dried roselle calyces, cut in 1 cm length
  • water
    800 g
  • evaporated milk
    200 g
  • unsweetened almond milk
    100 g
  • sugar adjust to taste
    100 - 120 g
  • salt
    ¾ tsp
  • vanilla extract
    1 tsp
  • pistachios (opcjonalnie) crushed, to garnish
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 252 kcal / 1057 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 37 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...