Urządzenia i Akcesoria
Roselle Payasam
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 portions
Składniki
-
ghee30 g
-
cashew nuts cut in half length wise15 g
-
raisins15 g
-
vermicelli cut in 4 cm length100 g
-
small sago soaked for 10 minutes70 g
-
8 g dried roselle calyces, cut in 1 cm lengthfresh roselle calyx10 g
-
water800 g
-
evaporated milk200 g
-
unsweetened almond milk100 g
-
sugar adjust to taste100 - 120 g
-
salt¾ tsp
-
vanilla extract1 tsp
-
pistachios (opcjonalnie) crushed, to garnish10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
37 mg
Białko
4 g
Kalorie
1057 kJ /
252 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nankhatai (Cardamom biscuits)
35 min
Vegetable Sambar
35 min
Paal Appam
9 godz. 30 min
Malabar Prawn Curry
1 godz. 25 min
Lemon Rice
15 min
Ghee Rice
1 godz. 15 min
Fresh coconut chutney
10 min
Lemon rasam
40 min
Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)
16 godz.
Mutton Peratal
1 godz. 25 min
Idli
15 godz. 40 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min