
Urządzenia i Akcesoria
Roselle Payasam
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 portions
Składniki
-
ghee30 g
-
cashew nuts cut in half length wise15 g
-
raisins15 g
-
vermicelli cut in 4 cm length100 g
-
small sago soaked for 10 minutes70 g
-
fresh roselle calyx10 g
-
water800 g
-
evaporated milk200 g
-
unsweetened almond milk100 g
-
sugar adjust to taste100 - 120 g
-
salt¾ tsp
-
vanilla extract1 tsp
-
pistachios (opcjonalnie) crushed, to garnish10 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
252 kcal /
1057 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
37 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Chai Masala (Masala Tea)
15 min
Passionfruit cheesecake (Diabetes)
2 godz.
Lemon rasam
40 min
Pepper rasam
15 min
Lassi
5 min
Puri
35 min
Mutton Peratal
1 godz. 25 min
Spiced tomato chutney
30 min
Vada
2 godz. 35 min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Rasam
20 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min