Urządzenia i Akcesoria
Roselle Payasam
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 portions
Składniki
-
ghee30 g
-
cashew nuts cut in half length wise15 g
-
raisins15 g
-
vermicelli cut in 4 cm length100 g
-
small sago soaked for 10 minutes70 g
-
8 g dried roselle calyces, cut in 1 cm lengthfresh roselle calyx10 g
-
water800 g
-
evaporated milk200 g
-
unsweetened almond milk100 g
-
sugar adjust to taste100 - 120 g
-
salt¾ tsp
-
vanilla extract1 tsp
-
pistachios (opcjonalnie) crushed, to garnish10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
37 mg
Białko
4 g
Kalorie
1057 kJ /
252 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Whole fish curry
45 min
Fresh coconut chutney
10 min
Lemon rasam
40 min
Dosa with spiced potato filling
17 godz. 40 min
Potato Peratal
40 min
Idli
15 godz. 40 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Rasam
20 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min
Paal Appam
9 godz. 30 min
Vegetable Sambar
35 min
Curry Mee
30 min