Grilled Fish with Mango Sambal

Grilled Fish with Mango Sambal

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • Nile tilapia (approx. 500 g each), cleaned, descaled and gutted (see tips)
    2
  • salt
    2 ½ tsp
  • lime juice only
    1
  • mangoes unripe, peeled, stone removed, cut in halves
    250 g
  • shallot
    30 g
  • garlic clove
    15 g
  • red curly chillies cut in halves
    60 g
  • bird's eye chilli (cili padi)
    20 g
  • tomato cut in quarters
    1
  • shrimp paste
    1 tsp
  • chicken stock powder
    ½ tsp
  • sugar
    1 tbsp
  • cooking oil plus extra to brush
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 682 kcal / 2851 kJ
Białko 82 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 1673 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...