Lemongrass Tempeh

Lemongrass Tempeh

3.2 10 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • tempeh (approx 2 pieces tempeh), cut in chunks (2-3 cm)
    250 g
  • fresh lemongrass white part only, cut in thin slices (0.5 cm)
    60 g
  • Japanese soy sauce (shoyu)
    4 tbsp
  • mirin
    3 tbsp
  • toasted sesame oil
    1 tsp
  • water
    40 g
  • cold pressed sesame oil
    20 g
  • fresh red chilli (opcjonalnie) chopped, to garnish
    ½

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 218 kcal / 912 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...