Urządzenia i Akcesoria
Lemongrass Tempeh
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions
Składniki
-
tempeh (approx 2 pieces tempeh), cut in chunks (2-3 cm)250 g
-
fresh lemongrass white part only, cut in thin slices (0.5 cm)60 g
-
Japanese soy sauce (shoyu)4 tbsp
-
mirin3 tbsp
-
toasted sesame oil1 tsp
-
water40 g
-
cold pressed sesame oil20 g
-
fresh red chilli (opcjonalnie) chopped, to garnish½
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
13 g
Kalorie
912 kJ /
218 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Everyday Vegan
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Stir-Fried Vegetables
15 min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15 min
Homemade Soy Milk
35 min
Fried Beehoon
20 min
Soy milk
24 godz. 30 min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35 min
Steamed Tofu
30 min
Stir-Fried Vegetables (TM5 Metric)
10 min
Chao qing cai (Chinese greens)
10 min
Acar (Nyonya Pickled Vegetables)
1 godz.
Stir fried broccoli with carrot
15 min