Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 90 zucchero
- 200 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 120 g di burro freddo, a tocchetti
- 20 g di tuorli
Terminare la preparazione
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao), a pezzi
- 80 g di panna (30-40% di grassi)
- cocco disidratato grattugiato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 601.9 kJ / 143.8 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 35.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla zucca
30min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1h 30 min
Parmigiana di patate e zucchine con Affettatutto Bimby® (TM6)
1h 15min
Gratin di patate con Affettatutto Bimby (TM6)
1h 10min
Risotto zafferano e panettone
40min
Pasta al pesto di prezzemolo
20min
Biscotti di Pasqua ripieni di crema Bimby® al limone
2u.
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45 min
Focaccia alla curcuma
3h 30min
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30min
Biscotti alle nocciole e crema gianduia (senza uova)
1h 30 min
Ratatouille galette (TM6)
1h 30 min