
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza Dough
- 30 g extra virgin olive oil plus extra to grease
- 220 g water room temperature
- 1 tsp sugar
- 1 packet dried yeast (2¼ tsp)
- 400 g bread flour
- 1 tsp salt
Topping and Baking
- 100 g zucchini ends removed
- 120 g red onion halved vertically (1 small onion)
- 80 g white button mushrooms, fresh whole, stem removed (5-6 mushrooms)
- 100 g yellow pepper cut into 2 wedges, stem, seeds and membranes removed
- 100 g red bell pepper cut into 2 wedges, stem, seeds and membranes removed
- 200 g chopped tomatoes, canned drained
- 200 g grated mozzarella (see Tip)
- 2 - 3 pinches salt to taste
- 2 - 3 pinches ground black pepper to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 596 kcal / 2496 kJ
- Białko
- 24 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Węglowodany
- 74 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 696 mg
Alternatywne przepisy
Mediterranean octopus salad
Brak ocen
Vegetable and Kidney Bean Tacos (TM6)
30 min
Cauliflower Tacos Al Pastor
1 godz. 10 min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 godz. 20 min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2 godz. 5 min
Minted pesto with pea smash and poached eggs
30 min
Berry and polenta porridge
20 min
Plum brioche buns
2 godz. 30 min
Sweet potato quiche with prosciutto
1 godz. 15 min
Breakfast Smoothie
5 min
15-minute noodles
15 min
Seeded wholemeal bread (Diabetes)
3 godz. 20 min