Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 5 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 250 g de leche
- 100 g de mantequilla en trozos
- 1 cucharadita de sal
- ¼ de cucharadita de nuez moscada molida
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 250 g de harina de trigo
- 2 cucharaditas de levadura química en polvo
- 5 huevos (M)
- 250 g de lomo de rape (sin piel ni hueso) en trozos de 2 cm
- 300 - 400 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2842 kJ / 679 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 58.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 449.4 mg
Alternatywne przepisy
Chipirones encebollados (Maganos)
40 Min
Empanadillas de carne con aceitunas
1h
Calzone de sobrasada y queso
1h
Pionono de salmón
1 Std. 50 Min
Bartolos
40 Min
Cuajada con crumble
2h 10min
Buñuelos de bacalao y patatas
30 min.
Trenza de leche
2 Std. 30 Min
Bartolillos
2 Std. 30 Min
Empanada de zamburiñas
1 Std. 20 Min
Albóndigas de bacalao y salsa de limón
30 min.
Empanada murciana de atún
45 Min