Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel de oricios
- 4 hojas de gelatina
- 120 g de caviar de oricios
- 3 huevos
-
300
g de leche evaporada
lub 300 g de nata - 2 cucharadas de tomate frito estilo casero (40 g)
- ¼ de cucharadita de sal
- 24 de berberechos al natural (en conserva)
Mayonesa de jengibre y lima
- 100 g de mayonesa
- 1 pellizco de jengibre fresco rallado
- 10 g de zumo de lima
- 1 pellizco de piel de lima rallada
Montaje
- 24 biscotes redondos (mini tostas)
- 24 - 48 de berberechos al natural (en conserva)
- 1 pellizco de piel de lima rallada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 501 kJ / 120 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 205.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verdinas con gambones (Cocción lenta)
16 Std. 30 Min
Pastel de cabracho
2 Std. 50 Min
Tarritos de mousse de foie con coulis de frutos rojos y granola
4h 40min
Calamares en su tinta
1h 5min
Txangurro
1 Std. 10 Min
Tejas de almendras
12 Std. 40 Min
Croquetas de pulpo con mayonesa de tinta de calamar
13h
Vieiras a la plancha con mermelada de chile
25 min
Rollo de bonito
1 Std. 10 Min
Minipastel de pescado y marisco
40 Min
Vieiras "Rias baixas"
1 Std. 10 Min
Rape en salsa americana
1h