Bombones de oricios

Bombones de oricios

4.6 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
24 unidades

Składniki

Pastel de oricios
  • 4 hojas de gelatina
  • 120 g de caviar de oricios
  • 3 huevos
  • 300 g de leche evaporada
    300 g de nata
  • 2 cucharadas de tomate frito estilo casero (40 g)
  • ¼ de cucharadita de sal
  • 24 de berberechos al natural (en conserva)
Mayonesa de jengibre y lima
  • 100 g de mayonesa
  • 1 pellizco de jengibre fresco rallado
  • 10 g de zumo de lima
  • 1 pellizco de piel de lima rallada
Montaje
  • 24 biscotes redondos (mini tostas)
  • 24 - 48 de berberechos al natural (en conserva)
  • 1 pellizco de piel de lima rallada

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 205.3 mg
Białko 5.4 g
Kalorie 501 kJ / 120 kcal
Tłuszcz 6.9 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...