Urządzenia i Akcesoria
Nachos z chili i serem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 porcje
Składniki
-
100 g nachos
-
75 g sera cheddar pokrojonego na 2 cm kawałki
-
75 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
80 g pomidorów, obranych, pokrojonych na kawałki80 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ łyżki koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 szczyptę kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 szczyptę papryki słodkiej, mielonej
-
1 szczyptę goździków, mielonych
-
½ łyżeczki chili, mielonego
-
120 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
-
10 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
801.3 mg
Białko
17.1 g
Kalorie
2041.2 kJ /
487.9 kcal
Tłuszcz
31.1 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Węglowodany
35.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50 min
Cevapcici z sosem tzatziki
30 min
Kebabczety z grilla
2 godz. 30 min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 min
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1 godz. 25 min
Kurczak w cieście kokosowym
40 min
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Sałatka w stylu meksykańskim z mięsem i nachos
2 godz. 5 min
Marynata miodowa z chili
15 min
Bruschetta z karczochami
40 min
Tortille z kurczakiem i guacamole
1 godz.
Marynata teriyaki
15 min