
Urządzenia i Akcesoria
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
ogórków gruntowych z odciętymi końcówkami150 g
-
korzenia selera w kawałku, który zmieści się w szerokiej części podajnika50 g
-
korzenia pietruszki z odciętymi końcówkami50 g
-
marchewki z odciętymi końcówkami80 g
-
koperku, świeżego tylko liście5 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
pora tylko biała część, pokrojona w 2 cm plastry40 g
-
masła20 g
-
ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę350 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarna ziela angielskiego2
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
186.2 kcal /
778.9 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
9.1 g
Węglowodany
24.7 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
58.7 mg