Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM5)

Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM5)

4.5 35 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • ogórków gruntowych z odciętymi końcówkami
    150 g
  • korzenia selera w kawałku, który zmieści się w szerokiej części podajnika
    50 g
  • korzenia pietruszki z odciętymi końcówkami
    50 g
  • marchewki z odciętymi końcówkami
    80 g
  • koperku, świeżego tylko liście
    5 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • pora tylko biała część, pokrojona w 2 cm plastry
    40 g
  • masła
    20 g
  • ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
    350 g
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • liść laurowy, suszony
    1
  • ziarna ziela angielskiego
    2
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 186.2 kcal / 778.9 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 9.1 g
Węglowodany 24.7 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 58.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...