Urządzenia i Akcesoria
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
150 g ogórków gruntowych z odciętymi końcówkami
-
50 g korzenia selera w kawałku, który zmieści się w szerokiej części podajnika
-
50 g korzenia pietruszki z odciętymi końcówkami
-
80 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g pora tylko biała część, pokrojona w 2 cm plastry
-
20 g masła
-
350 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
1000 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
58.7 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
778.9 kJ /
186.2 kcal
Tłuszcz
9.1 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
24.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM6, TM7)
45 min
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM5)
45 min
Żurek XXL
1 godz.
Zupa ze szparagami i szynką serrano
35 min
Zupa jarzynowa; Kurczak z trawą cytrynową i ryżem
45 min
Ryba z fasolką szparagową, salsą verde i szafranowym pilawem; Mus cytrynowo-bazyliowy
55 min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min
Zupa jarzynowa z makaronem
45 min
Pomidorowa z makaronem
35 min
Zupa krem z pomidorów
40 min
Zupa z pomidorów i cukinii
55 min