Urządzenia i Akcesoria
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
150 g ogórków gruntowych z odciętymi końcówkami
-
50 g korzenia selera w kawałku, który zmieści się w szerokiej części podajnika
-
50 g korzenia pietruszki z odciętymi końcówkami
-
80 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g pora tylko biała część, pokrojona w 2 cm plastry
-
20 g masła
-
350 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
1000 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
58.7 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
778.9 kJ /
186.2 kcal
Tłuszcz
9.1 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
24.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gotowanie pyz z mięsem
20min
Tartaletki ze spiralizowanymi jabłkami (TM5)
4h 30min
Zupa kalafiorowa; Pulpety z sosem kurkowym i kopytkami
1h
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM6, TM7)
45min
Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille
55min
Halloweenowe parówkowe paluchy
1h 10min
Kremowy żurek z białą kiełbasą
45min
Zupa jarzynowa z makaronem
45min
Zupa pomidorowa jak u babci
45min
Zupa dyniowa z ravioli
35min
Krem pieczarkowy z tymiankową śmietaną i grzankami z serem pleśniowym
1h 10min
Kremowa zupa pieczarkowa
25min