Canederli agli spinaci

Canederli agli spinaci

3.8 37 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di pane raffermo a dadini
    250 g
  • di latte intero tiepido
    200 g
  • di acqua
    1250 g
  • di spinaci freschi
    400 g
  • di cipolla bianca a pezzi
    60 g
  • di burro di cui 30 g a pezzi e 40 g fuso
    70 g
  • uova medie
    2
  • di farina tipo 00
    25 g
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato + q.b.
    50
  • di sale
    2 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • di erba cipollina fresca tritati
    2 - 3 steli

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 488 kcal / 2042 kJ
Białko 19.1 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 53.4 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 12.8 g
Sód 633.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...