Canederli agli spinaci

Canederli agli spinaci

3.7 40 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 250 g di pane raffermo a dadini
  • 200 g di latte intero tiepido
  • 1250 g di acqua
  • 400 g di spinaci freschi
  • 60 g di cipolla bianca a pezzi
  • 70 g di burro di cui 30 g a pezzi e 40 g fuso
  • 2 uova medie
  • 25 g di farina tipo 00
  • 50 di Parmigiano Reggiano grattugiato + q.b.
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 2 - 3 steli di erba cipollina fresca tritati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 633.9 mg
Białko 19.1 g
Kalorie 2042 kJ / 488 kcal
Tłuszcz 23.5 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 12.8 g
Węglowodany 53.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...