Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 500 g curgete cortada em pedaços
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 20 g azeite
- 250 g acelga cortada tipo caldo-verde
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 251 kJ / 60 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Caldo-verde de feijão branco
40 min
Sopa de segurelha
40 min
Creme de couves
50 menit
Sopa de feijão-verde
35 Min
Caldo de bacalhau e brócolos
30 min
Salada de três leguminosas
35 Min
Sopa rica
1h 10 min
Sopa de feijão-branco
25 min
Sopa de grão com espinafres
40 min
Sopa de nabiças
35 Min
Sopa de feijão-frade e espinafres
35 Min
Sopa de lentilhas e acelgas vermelhas
40 min