Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 500 g curgete cortada em pedaços
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 20 g azeite
- 250 g acelga cortada tipo caldo-verde
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 251 kJ / 60 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Sopa de farrapos à alentejana
45min
Sopa da Avó
45min
Creme de batata com ovo cozido
40min
Sopa de segurelha
40min
Sopa de feijão-verde
35min
Sopa de feijão-verde com farinheira
35min
Sopa de couve e batata
50min
Sopa primavera com pesto de hortelã
30min
Creme de couve-flor com couve roxa
30min
Sopa de cenoura e canónigos
35min
Caldo-verde sem batata
35min
Sopa de grão com espinafres
40min