Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g manteiga cortada em pedaços
- 630 g chocolate p/ culinária (70% cacau) de S. Tomé partido em pedaços
- 75 g claras de ovo (3 unid. aprox.)
- 270 g açúcar
- 270 g gemas de ovo (13 unid. aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 5114.2 kJ / 1222.3 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 94.9 g
- Tłuszcz
- 87.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 49.3 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 67.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche com creme de chocolate e avelã
2 godz.
Sushi temaki
1h 40min
Mini cheesecakes com manga
2h 35 min
Pão recheado com cebola e queijo
1u. 35min
Bife de atum com molho tártaro
20 Min
Coelho à caramela
13 Std.
Biryani de borrego
1h 20min
Pão preto
2 godz.
Peru com ananás e chucrute
45 Min
Gelado com crocante de chocolate e avelã
8h 30 min
Mojito de frutos do bosque sem álcool
10 Min
Chapatti
1 Std. 30 Min