Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3000 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 50 g vinagre de vinho branco
- 4 ovos
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 50 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 600 g tomate maduro cortado em pedaços
- 1 folha de louro
- ½ c. chá de orégãos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 908.1 kJ / 217.1 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 972.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de alho-francês
40 min
Sopa de tomate
45 min
Sopa de tomate com feijão
40 min
Sopa de tomate
30 min
Creme de couve-flor com pinhões
40 min
Creme de cogumelos
30 min
Sopa de beldroegas e tomate
50 min
Sopa de tomate com quenelles de manjericão e tomate seco
1 godz. 30 min
Creme de feijão-branco com chouriço e alecrim
45 min
Tomatada com ovos escalfados
55 min
Creme de aveia com agrião
35 min
Sopa de tomate com manjericão
35 min