Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g entrecosto cortado em pedaços
- Sal grosso q.b.
- 1000 g favas congeladas
- 1 chouriço de carne
- 1 chouriço mouro
- 30 g coentros
- 200 g cebola
- 3 dentes de alho
- 30 g azeite
- 150 g tomate em pedaços
- 450 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 545 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau da consoada gratinado
1h 15min
Favas com chouriço
45min
Feijoada de tamboril e camarão
30min
Ovas com alho e malagueta
35min
Favas guisadas
50min
Feijoada de chocos
40min
Sopa alentejana
30min
Canja de maruca
35min
Sopa de entulho
1h 30min
Puré de favas com entrecosto
8 godz.
Caldo de borrego com hortelã
50min
Caldeirada de bacalhau
40min