Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Volkoren rijst
- 200 g langkorrelige bruine rijst
- water, om te weken
Kofu en rijst
- 1800 g water
- ½ tl gemalen kurkuma
- 2 tl zout
- 225 g kikkererwtenbloem
- 1 tl olie
- 400 g aubergines, in blokjes (3 cm)
- 300 g paprika's, in reepjes (2 cm)
Aubergine roerbak
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk verse gember (± 3 cm), in dunne plakjes
- 1 verse rode chili, ontpit, in stukken
- 150 g uien, in partjes (2 cm)
- 50 g sesamolie, plus 2 el om te bakken
- 50 g sojasaus
- 60 g water
- 30 g honing
- 15 g sesamzaad
- 150 g kerstomaten, gehalveerd
- 80 g lente-uien, in dunne plakjes
- ½ bos verse korianderbladeren, grof gehakt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1857.8 kJ / 444 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 61.1 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 1275.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linzengebraad met zoete aardappel-en knolselderpuree en broccoli
1h
Kikkererwten flatbread met curry groenten dip
50 min
Chili non Carne
1h
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1h 10 min
Goulash van linzen en champignons
45 min
Vegetarische chili
Brak ocen
Soba noodle mee goreng
Brak ocen
Warme salade met boerenkool, witte bonen, noten en gojibessen
40 min
Op Cubaanse wijze gekruide zalm met tomaten-avocadosalsa
30 min
Omelet met gehakt
1h 10 min
Slowcooken wortelgroenten en gemengde granen
3sa 15 dk
Salade van bloemkool, zoete aardappel en noten
40 min