Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 aubergine (ca. 500 g), in plakken gesneden (0,5-1 cm dikte)
- zout, om te bestrooien
- 200 g rode split linzen
- water, gefilterd om te weken
Plantaardige béchamelsaus
- 500 g plantaardige melk, naar keuze
- 50 g maïszetmeel
- 30 g veganistische margarine, (zie tips)
- 2 el voedingsgist, (zie tips)
- ½ tl zout
- gemalen zwarte peper, naar smaak
Linzen moussaka
- 50 g extra vergine olijfolie
- 1 rode ui, in vieren gesneden
- 3 knoflookteentjes
- 1 rode paprika, zonder zaadjes en in stukjes gesneden
- 1 wortel, in stukken gesneden
- 1 selderstengel, in stukken gesneden
- 400 g tomaten uit blik
- 120 g water, gefilterd
- 1 el groentebouillonpasta, (zie tips)
- 1 el gedroogde oregano
- nootmuskaat, gemalen om te besprenkelen
- 2 el zout
- ½ el gemalen zwarte peper
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1499.6 kJ / 357.1 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zalmfilet met boekweit en asperges
40 Min
Kip katsu curry met rijst
1 Std. 40 Min
Shakshuka
50 min
Zoetzure tempé
Brak ocen
Vegan groentetaart met kikkererwtenbloem
Brak ocen
Cashewnoten en groenten in pindasaus met rijst
45 Min
Aardappelpasteitjes van rode biet met yoghurtdip
1 Std.
Spinazieknoedels in tomatenragout
1 Std.
Alpenmacaroni
45 Min
Vegetarische bonenburger
1 Std. 20 Min
Gorgonzola-ijs met gebakken peren en geroosterde walnoten
14h 15min
Noten bolognese
35 Min