![Spinach and Artichoke Dip Spinach and Artichoke Dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bd5503e1-e444-4574-b745-712c81a92a80/Derivates/06247c21-e51e-4f68-aee4-dc9799005f63.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 can artichoke hearts (approx 14 oz), drained
- 4 oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 4 oz mozzarella cheese, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- ½ oz shallot, halved
- 1 oz olive oil
- 10 oz frozen spinach leaves, defrosted and drained (see Tip)
- 8 oz cream cheese, softened
- 3 oz sour cream
- ½ tsp red pepper flakes
- ¼ tsp salt
- ½ tsp Worcestershire sauce
- ½ tsp Tabasco sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 oz
- Kalorie
- 264 kJ / 63.1 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 122.3 mg
Alternatywne przepisy
Lime-Cilantro Vinaigrette
10min
Margarita
10min
Tzatziki
20 min
Guacamole
5min
Basil Pesto
10min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13 godz. 20 min
Spicy Cranberry Orange Sauce
35 min
Pico De Gallo
15 min
Herbed Goat Cheese Crostini with Tapenade
45 Min
Tortilla Soup
25 Min
Chimichurri Steak Pita Sandwich
40 Min
Marinara Sauce
40 Min