Spinach and Artichoke Dip

Spinach and Artichoke Dip

4.5 149 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
35 oz

Składniki

  • artichoke hearts (approx 14 oz), drained
    1 can
  • Parmesan cheese cut into pieces
    4 oz
  • mozzarella cheese cut into pieces
    4 oz
  • garlic cloves
    2
  • shallot halved
    ½ oz
  • olive oil
    1 oz
  • frozen spinach leaves defrosted and drained (see Tip)
    10 oz
  • cream cheese softened
    8 oz
  • sour cream
    3 oz
  • red pepper flakes
    ½ tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • Worcestershire sauce
    ½ tsp
  • Tabasco sauce
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 oz

Kalorie 63.1 kcal / 264 kJ
Białko 2.9 g
Tłuszcz 5.1 g
Węglowodany 1.9 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 122.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...