Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g Rosinen
- 1 EL Wasser und mehr zum Einweichen, davon 1 EL, warm
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Nüsse, ganz, gemischt (z. B. Walnüsse, Haselnüsse, Pecannüsse)
- 150 g Zucker
- 4 Eier
- 250 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 30 g Mohn
- 100 g Puderzucker
- gehobelte Mandeln zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1366 kJ / 326 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 100 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erbsen-Kartoffel-Topf mit Eiern
50 Min
Erdbeergrütze
20 Min
Süßkartoffel-Hefebrötchen
3 Std.
Apfelkuchen mit Schaum
1 Std. 15 Min
Schoko-Grießpudding
15 Min
Schokoladen-Kaffee-Pudding
15 Min
Maisbrot
1h 5min
Sahne-Grießpudding
20 Min
Fenchelzöpfe
3 Std.
Ontbijtkoek (Frühstückskuchen)
1 Std.
Mandel-Honig-Grieß-Kuchen
1 Std.
Victoria Cake
3h 30min