Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 120 g Zucker
- 250 g Mehl
- 70 g neutrales Öl (z. B. Mazola)
- ½ TL Hirschhornsalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 270 kJ / 64 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Joghurt-Brioche-Röllchen
7h
Streuseltaler
1hod. 40min
Schoko-Grießpudding
15 Min
Sahne-Grießpudding
20 Min
Schokoladenpudding
15 Min
Ontbijtkoek (Frühstückskuchen)
1小时
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5h
Stollen-Butterkuchen
2u. 45min
Rahmkuchen mit Erdbeerkompott
2 Std.
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2 Std.
Buttermilch-Weckchen
1 Std. 30 Min
Apfel-Gugelhupf
2 Std. 30 Min