Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 250 g Milch
- 150 g Zucker
- 42 g frische Hefe, zerbröselt
- 550 g Mehl
- 90 - 100 g Puddingpulver, Schokoladengeschmack (2. Pck)
- 1 Prise Salz
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier
Belag und Fertigstellung
- Mehl zum Bearbeiten
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in kleinen Stücken
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 500 g Aprikosen, in Spalten
- 100 g Mandeln, gehobelt
- 50 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 21 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Süßer Brötchen-Auflauf
1h 10min
Aprikosen-Cheesecake
7 Std.
No-Bake-Tarte mit Trauben
4h
Spinatpastete mit Ei
2h 30 min
Pudding Oma Erna
30min
Bananen-Walnuss-Monkey-Muffins
2h
Würziges Apfel-Milchreis-Dessert
1h 30min
Schoko-Birnen-Kastenkuchen
2h
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30 min
Apfel-Nuss-Kuchen vom Blech
1h 15 min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1h
Apfel-Nuss-Kuchen
4h