Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 100 g Haselnüsse
- 50 g Mandeln
- 100 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 100 g Feigen, getrocknet
- 4 Eier
- 30 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken
- 120 g Zucker
- 100 g Orangeat
- 130 g Mehl
- 20 g Backkakao
- 1 TL Zimt
- 1 TL Lebkuchengewürz
- 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 80 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1297 kJ / 310 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 28 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Drömmar
50 min
Kichererbsen-Taler mit Kräuterquark und Tomatensalat
30 min
Zwiebel-Hefe-Taler
1 Std. 50 Min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 min
Pflaumen-Mandel-Tarte mit Sternanis
1 Std. 50 Min
Käse-Kräuter-Knäuel
3h
Brioche mit Cremelikör
5h
Waldorfsalat mit Eiern
45 min
Schmand-Ananas-Kuchen
7ωρ.
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30min
Apfel-Gugelhupf
2h 30min
Omas bester Mohnkuchen
1h