Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 50 g Dinkel
- 500 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 220 g Wasser, lauwarm
- 10 g frische Hefe
- ¼ TL Zucker
- ½ TL Salz
- 30 g Öl
Käsecreme und Fertigstellung
- 100 g Käse, Sorte nach Geschmack, in Stücken
- ½ TL Knoblauch, gemahlen
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Ei, getrennt
- 20 g Sahne
- 100 g Frischkäse
- ½ TL Salz
- Mehl zum Bearbeiten
- 2 EL Milch
- Sesam, gemischt, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 744 kJ / 178 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 289 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Volle Kanne Vollkorn-Brot
17u.
Gefüllter Hefekranz
2h 15min
Laugenhäschen
1h
Fladen mit Champignons und Serrano-Schinken
4h 30min
Beeren-Kranz mit Blüten
1h
Kräuter-Brot-Schleifen
2h 30min
Apfel-Flammkuchen mit Streuseln
40 min
Käse-Hafer-Brötchen
40 min
Fußballbrot mit Paprikadip
2h 30min
Apfel-Zimt-Zupfbrot
2h
Dinkel-Seelen
9 Std.
Baguettes auf die Schnelle
50 min