Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Eier
- 1 Zitrone, unbehandelt
- 125 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl
- 40 g Puderzucker
- ¼ TL Salz
- 450 g Äpfel, entkernt, geviertelt
- 75 g Zucker
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 83 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokos-Mini-Guglhupfe
1j
Vanille-Blaubeer-Kuchen
2h 15 min
Limetten-Joghurt-Kuchen aus dem Varoma®
2h 15 min
Versunkener Erdbeerkuchen
1 Std. 15 Min
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2j
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2j 30 menit
Apfel-Gugelhupf
2j 30 menit
Orangen-Schoko-Kuchen
1j
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1j 30 menit
Dreh-dich-um-Kuchen
1h 50min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2j
Schneller Apfel-Kastenkuchen
1j 30 menit