Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Sahne
- 40 g Zucker
- 3 g frische Hefe
- 300 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 40 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 1250 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- 220 g Konfitüre nach Geschmack (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1469 kJ / 351 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 24 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Süßer Brötchen-Auflauf
1 godz. 10 min
Softes Sandwichbrot
3h 30min
Künefe
1h
Drömmar
50 min
Joghurt-Brioche-Röllchen
7ωρ.
Pfannenbrötchen mit Vanillefüllung
1 godz. 20 min
Pane alla birra (Bier-Brot)
4h
Eclairs mit Karamellcreme
4h
Rumänische Frischkäsewecken
2h
Frühstückshörnchen
1 godz. 20 min
Rahmkuchen mit Erdbeerkompott
2h
Softe Frühstücksbrötchen
1 godz. 45 min