Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudding
- 600 g Milch, 1,5 % Fett
- 35 g Zucker
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Speisestärke
Möhren-Mandel-Boden
- Butter zum Einfetten
- 260 g Mandeln
- 250 g Möhren, in Stücken
- 3 Eier
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 ½ TL Backpulver
- 70 g Maismehl
- 150 g Marzipan-Rohmasse
- Zuckerschrift, weiß
- Zuckerschrift, braun
Buttercreme und Fertigstellung
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Aprikosenkonfitüre, glatt gerührt
- 50 g Pistazien, gehackt
- 20 Dragee Eier (z. B. von Haribo), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1805 kJ / 431 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Husarenkrapfen mit Dulce de Leche
3h 45min
Erdbeer-Himmelstorte
5h
Erdbeer-Eierlikör-Torte
5h
Melonenkuchen
3h
Lebkuchen-Schoko-Torte
4h 30min
Dominostein-Torte
5 Std. 30 Min
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3h
Regenbogen-Biskuitrolle mit Pfirsich-Quark-Füllung
6 Std. 30 Min
Schoko-Waldmeister-Himbeer-Torte
6 Std. 30 Min
Zimt-Weihnachtstorte
8 Std. 20 Min
Schokoladen-Frischkäse-Torte
3h
Marzipan-Torte
5h