Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g frische Hefe, grob zerbröselt
- 50 g Zucker
- 150 g Milch
- 500 g Mehl
- 3 Eier, davon 2 getrennt
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
Füllung & Fertigstellung
- 100 g Haferkekse
- 100 g Walnusshälften
- 100 g Haselnüsse
- 50 g Zucker
- 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 140 g Milch
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Ei
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1932 kJ / 461 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quark-Nuss-Stollen
2h 30min
Tannenbaum-Brioche
2h 30min
Osterbrot
2 Std. 40 Min
Schoko-Milchreis-Auflauf
2 godz.
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12 Std.
Mandel Petit Fours
30min
Pflaumen-Zimt-Galette
1 godz. 20 min
Karamell-Popcorn-Torte
3h 30min
Kokos-Mini-Guglhupfe
1h
Limetten-Joghurt-Kuchen aus dem Varoma®
2 godz. 15 min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30min
Erdbeer-Poke-Cake
13h