Insalata di quinoa e pollo Tex-Mex

Insalata di quinoa e pollo Tex-Mex

4.3 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 30 g di cipollotto in quarti
  • 200 g di chicchi di quinoa
  • 150 g di avocado
  • 300 g di pollo arrosto, cotto affettato
  • 100 g di fagioli neri interi in scatola sgocciolati e sciacquati
  • 100 g di mais dolce in scatola sgocciolato e sciacquato
  • 100 g di pomodorini
  • 50 g di spinaci baby freschi
  • 450 g di acqua
  • 1 cucchiaio di sale
  • 150 g di yogurt
  • 30 g di olio extravergine di oliva
    30 g di olio di avocado
  • 30 g di succo di limone, spremuto fresco
  • ¼ cucchiaino di peperoncino
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • ½ cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
  • 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie) a fettine sottili (2 mm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 6 porzioni

Sód 8703.5 mg
Białko 123.6 g
Kalorie 8760.4 kJ / 2093.8 kcal
Tłuszcz 89.9 g
Błonnik 37.4 g
Tłuszcz nasycony 16.1 g
Węglowodany 197.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...