Pink Crêpes with Chickpea and Almond Hummus

Pink Crêpes with Chickpea and Almond Hummus

3.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

Chickpea and Almond Hummus
  • blanched almonds toasted
    80 g
  • canned chickpeas (1 can), drained
    270 - 300 g
  • cold water
    20 g
  • freshly squeezed lemon juice
    25 g
  • tahini
    40 g
  • garlic clove
    1
  • salt
    1 pinch
Pink Crêpes
  • cooked beetroot cut in pieces
    150 g
  • eggs
    3
  • almond milk
    440 g
  • oil
    40 g
  • spelt flour
    150 g
  • baking powder
    ½ tsp
  • rocket salad leaves
    50 g
  • sesame seeds, any colour
    2 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 402.7 kcal / 1685 kJ
Białko 15.6 g
Tłuszcz 23.7 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 251.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...