Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chickpea and Almond Hummus
- 80 g blanched almonds, toasted
- 270 - 300 g canned chickpeas (1 can), drained
- 20 g cold water
- 25 g freshly squeezed lemon juice
- 40 g tahini
- 1 garlic clove
- 1 pinch salt
Pink Crêpes
- 150 g cooked beetroot, cut in pieces
- 3 eggs
- 440 g almond milk
- 40 g oil
- 150 g spelt flour
- ½ tsp baking powder
- 50 g rocket salad leaves
- 2 tbsp sesame seeds, any colour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1685 kJ / 402.7 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 251.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy courgette soup
25 Min
Mushroom Herb Parboiled Rice
1 Std.
Pea and ginger soup, Lemon salmon with broccoli
50 Min
Texas White Bean Salad
15 min
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1h 10min
Strawberry Layer Cake (TM5)
Keine Bewertungen
Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
1 Std.
Cauliflower Tabbouleh
10 Min
Cream of red pepper and ginger soup
50 Min
Smooth cauliflower soup
50 Min
Pumpkin and Quince Soup
1 Std.
Welsh Anglesey eggs
1 Std.