Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Wasser
- 700 g Mairübchen, in Stiften (ca. 1 x 4 cm)
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 4 Prisen Muskat
- 80 g Schalotten
- 50 g Butter, in Stücken
- 20 g Honig
- ½ TL Limettenschale
- 5 Stängel Thymian, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 715 kJ / 171 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 704 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing-Eintopf
40min
Winterpuffer
40min
Dinkel-Pilz-Speck-Risotto mit pochiertem Ei
1h 20min
Kopfsalat-Suppe
30min
Rahm-Spitzkohl mit Zitrone
35min
Speck-Zwiebel-Sahne-Dressing
10min
Möhren-Fenchel-Salat
30min
Mairübchen-Möhren-Lasagne
2小时 15 分钟
Winter-Weißkohlsuppe mit Bratwurstklößchen
1小时
Lammfrikadellen auf Mairübchenragout
1小时
Spitzkohl-Slaw mit Datteln und Cashewkernen
10min
Vanille-Rotkohl mit Birne
1 Std. 30 Min