Urządzenia i Akcesoria
Fenchel-Sellerie-Salat
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 Portionen
Składniki
Salat
-
grüne Äpfel ungeschält, geviertelt150 g
-
Staudensellerie150 g
-
Fenchelknollen in Spalten150 g
-
Dill20 g
-
Öl80 g
-
Dijon-Senf15 g
-
Joghurt, 3,5% Fett50 g
-
Honig flüssig20 g
-
Rotweinessig15 g
-
Zitronensaft1 - 2 Spritzer
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer¾ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
972 mg
Białko
1 g
Kalorie
1004 kJ /
240 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Waldorfsalat mit Mandarinen
20 min
Orangen-Rotkohl-Salat mit Datteln
10 min
Rote-Bete-Salat mit Meerrettich
10 min
Fenchel-Sellerie-Salat
15 min
Sellerie-Salat
10 min
Sellerie-Salat
10 min
Wirsing-Birnen-Salat
25 min
Rotkohl-Birnen-Salat mit Walnüssen
10 min
Fenchelsalat mit geröstetem Sesam
20 min
Spitzkohl-Slaw mit Datteln und Cashewkernen
10 min
Fenchel-Apfel-Salat
10 min
Blumenkohl-Apfel-Salat
5 min