
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 grosses crevettes crues, non décortiquées
- 1 c. à thé de sel selon le goût, (½ + ½ c. à thé)
- 850 g d'eau
- 70 g de riz au jasmin
- 170 g de chair de crabe frais ou en conserve en gros morceaux, égouttée, (100 g égouttée)
- 1 petit avocat (environ 85 g de chair)
- 2 c. à thé de jus de citron
- ¼ c. à thé de poivre noir moulu
-
micropousses pour décorer
lub feuilles de coriandre fraîche hachées, pour décorer -
2
c. à soupe de sauce ponzu
lub 2 c. à soupe de sauce soya
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 265 kcal / 1109 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Błonnik
- 4 g