Étagé aux crevettes et au crabe

Étagé aux crevettes et au crabe

3.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
2 portions

Składniki

  • grosses crevettes crues, non décortiquées
    4
  • de sel selon le goût, (½ + ½ c. à thé)
    1 c. à thé
  • d'eau
    850 g
  • de riz au jasmin
    70 g
  • de chair de crabe frais ou en conserve en gros morceaux, égouttée, (100 g égouttée)
    170 g
  • petit avocat (environ 85 g de chair)
    1
  • de jus de citron
    2 c. à thé
  • de poivre noir moulu
    ¼ c. à thé
  • micropousses pour décorer
    feuilles de coriandre fraîche, hachées, pour décorer
  • de sauce ponzu
    2 c. à soupe
    2 c. à soupe de sauce soya

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 265 kcal / 1109 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...