![Marlin en escabeche estilo Sinaloa Marlin en escabeche estilo Sinaloa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/03f8178752a4cb453f064692446b33c7/Derivates/e5d32b8c8203b4caca4a54513596e94816ff2396.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de zanahorias, pelada y en trozosde 4 cm
- 200 - 250 g de chiles jalapeños en escabeche, y su jugo
-
500
g de marlín ahumado
lub 500 g de atún ahumado - 100 g de aceite de oliva
- 20 g de dientes de ajo
- 300 g de cebolla, fileteada
- 50 g de vinagre blanco
- 1 cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- tostadas, para servir
- aguacate, para servir
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 7573.8 kJ / 1810.2 kcal
- Białko
- 135.5 g
- Węglowodany
- 74.8 g
- Tłuszcz
- 107.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 20.1 g
- Sód
- 10125.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ceviche de Coliflor (Black Diamond)
30 Min
Salsa roja de molcajete
10 Min
Chiles en nogada
1h 30min
Lonches bañados tipo Gemma
55 Min
Frijoles puercos a mi manera
25 Min
Carnitas de Marlin
40 Min
Camarones cremosos a la diabla
40 Min
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50 Min
Machaca de camarón (Black Diamond)
30 Min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min
Tostadas de rajas con pollo
40 Min
Papitas negras
55 Min