![Ceviche de pepino y jícama Ceviche de pepino y jícama](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/968b67be-3ca1-47db-a81a-61c93f98630d/Derivates/425446b7-d4e1-49c1-9dad-59b6b24061d6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de hojas de hierbabuena fresca
- 10 g de hojas de cilantro
- 50 g de cebolla morada
- 180 g de jícama, pelada y en trozos
- 180 g de pepino, pelado, sin semillas y en trozos
- 10 g de pimiento amarillo
- 80 g de jugo de limón recién exprimido
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 2 cubitos de hielo
- totopos horneados, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 145 kJ / 34.5 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Carnitas de atún
40p
Ensalada verde con aderezo de jamaica
20p
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30min
Aguachile de pepino y palmitos
15 min
Barbacoa de hongos
30min
Botana fresca de surimi
10p
Entomatadas de jamaica
50 Min
Tacos de flor de Jamaica
1h
Pescado para taquear
25 Min
Ensalada de ejotes navideños
1 Std. 10 Min
Calabacitas con elote y cilantro
20p
Caldo tlalpeño
1 Std. 20 Min