Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de falda de res, en trozos medianos
- 1100 g de agua
- 40 g de cebolla, en trozos
- 2 hojas de aguacate
- 1 cdita de sal fina
- 3 pimientas negras enteras
- 1 cda de concentrado de caldo de res
- 12 tortillas de maíz
- aceite para freír, el necesario
- de lechuga romana, fileteada para decorar
- de crema ácida, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1638 kJ / 390 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo
25 min
Bisteces a la mexicana
30 min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 min
Enchiladas de pollo
40 min
Salpicón de res
1h
Tostadas de picadillo
1 godz. 10 min
Caldo tlalpeño
1 godz. 20 min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Enchiladas suizas
1h
Flautas ahogadas
1h
Chilaquiles rojos
25 min
Chilaquiles divorciados
1h