Urządzenia i Akcesoria
Sheek Kebab
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 pieces
Składniki
-
fresh coriander leaves20 g
-
fresh mint leaves5 g
-
onions quartered120 g
-
garlic cloves to taste2 - 3
-
fresh green chillies halved, deseeded, to taste1 - 2
-
lamb mince broken in pieces500 g
-
lemon juice20 g
-
ground turmeric1 ½ tsp
-
ground coriander1 ½ tsp
-
ground cumin1 ½ tsp
-
garam masala1 tsp
-
paprika1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
vegetable oil for greasing1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
7.6 g
Kalorie
492 kJ /
118 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 godz. 30 min
Pilau Rice
30 min
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1 godz. 35 min
Tikka Paste
1 godz.
Pilau Rice
40 min
Kofta Curry
1 godz. 10 min
Seekh kebabs
50 min
Vegetable Samosa Filling
30 min
Chapatis
1 godz. 30 min
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2 godz. 25 min
Lamb Keema with Peas
1 godz.