Rotkohlcremesuppe
TM6 TM5

Rotkohlcremesuppe

2.7 (144 oceny)

Składniki

  • 150 g Zwiebeln, halbiert
  • 200 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
  • 500 g Rotkohl, in Stücken
  • 700 g Wasser
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 20 g Balsamico, dunkel
  • 240 g Crème fraîche
  • 1 - 1 ½ TL Kräutersalz
  • ¼ TL Pfeffer
  • ¼ TL Muskat
  • 50 g Kräuterbutter
  • 4 Scheiben Sandwichtoast, in Würfeln (ca. 5 mm)
  • 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1596 kJ / 381 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
23 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Błonnik
5.7 g
Sód
805 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy