Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 200 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 500 g Rotkohl, in Stücken
- 700 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 20 g Balsamico, dunkel
- 240 g Crème fraîche
- 1 - 1 ½ TL Kräutersalz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- 50 g Kräuterbutter
- 4 Scheiben Sandwichtoast, in Würfeln (ca. 5 mm)
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1596 kJ / 381 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 805 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brokkoli-Käse-Suppe mit Croûtons
1h
Limetten-Maissuppe
40 min
Rosenkohlcremesuppe
45 min
Brokkolicremesuppe
35min
Porree-Mais-Suppe mit Schinken
35min
Kartoffel-Porree-Suppe
1h
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50min
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45 min
Kopfsalat-Suppe
30 min
Spinat-Erbsen-Suppe mit Cashews
2h 30min
Schwedische Brottorte
3 godz. 45 min
Süßkartoffel-Mais-Cremesuppe
30 min