Rote-Rete-Salat mit Meerettich
TM6 TM5

Rote-Rete-Salat mit Meerettich

3.4 (9 ocen)

Składniki

  • 30 g frischer Meerrettich, geschält
  • 500 g Rote Bete, geschält, halbiert oder geviertelt
    lub 500 g Rote Bete, gekocht, vakuumiert, halbiert
  • 5 g Petersilie, abgezupft
  • 40 g Olivenöl
  • 40 g Apfelessig und etwas mehr zum Abschmecken
  • ¾ TL Salz und etwas mehr zum Abschmecken
  • 4 Prisen Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
660 kJ / 158 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
12.5 g
Tłuszcz
10 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
3.9 g
Sód
466 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy