Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g frischer Meerrettich, geschält
-
500
g Rote Bete, geschält, halbiert oder geviertelt
lub 500 g Rote Bete, gekocht, vakuumiert, halbiert - 5 g Petersilie, abgezupft
- 40 g Olivenöl
- 40 g Apfelessig und etwas mehr zum Abschmecken
- ¾ TL Salz und etwas mehr zum Abschmecken
- 4 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 660 kJ / 158 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 466 mg
Alternatywne przepisy
Gemüseplatte mit heller Sauce
1h
Zucchini-Salat mit Walnüssen und Feta
25 min
Staudensellerie-Parmesan-Salat
40 min
Möhrensalat
10min
Rote-Bete-Salat mit Meerrettich
10min
Kartoffelsalat mit Kräutervinaigrette
45 min
Rote-Bete-Carpaccio
20 min
Zwiebel-Flammkuchen
1h
Sellerie-Salat
10min
Coleslaw
10min
Gurken-ThunVisch-Schiffchen
15 Min
Möhrensalat
10min