Urządzenia i Akcesoria
Waldorfsalat mit Mandarinen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Walnusshälften30 g
-
Knollensellerie in Stücken250 g
-
Datteln, entsteint30 g
-
Apfel (z. B. Elstar), geviertelt130 g
-
Mayonnaise50 g
-
Naturjoghurt150 g
-
Zitronensaft20 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Chili, gemahlen1 Prise
-
Mandarinen, frisch in Spalten140 g
-
Kresse-Beete abgeschnitten2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
748 mg
Białko
5 g
Kalorie
983 kJ /
235 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Alles auf Orange!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mediterraner Nudel-Gemüse-Salat
40 min
Herzhafter Gemüseblechkuchen
2 godz. 10 min
Kopfsalat-Suppe
30 min
Möhren-Fenchel-Salat
30 min
Fränkischer Kartoffel-Käsekuchen
2 godz. 10 min
Red-Goddess-Salad mit Orangen-Joghurtdressing
30 min
Waldorfsalat mit Eiern
45 min
Pflaumen-Bulgur mit Honig-Speck
35 min
Rote-Bete-Pfannkuchen mit Ziegenfrischkäse
15 min
Salat mit Artischocken und Kapern-Ei-Dressing
35 min
Haferflocken-Nuss-Brot
1 godz. 50 min
Spitzkohl-Slaw mit Datteln und Cashewkernen
10 min