Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Maroni, gegart, geschält
- 300 g Weizenmehl, glatt
- 10 g frische Germ
- 200 g Joghurt 3,5 %Fett
- 120 g Wasser
- 25 g Zucker
- Öl zum Einfetten
- 100 g Mandeln, ungeschält
- 100 g Marillen, getrocknet, entsteint
- 100 g Milchschokolade, in Stücken (1-2 cm)
- 1 - 2 Prisen Salz
- Öl zum Bestreichen
- Milch, zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1048 kJ / 251 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 35 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremige Polenta mit Pfirsichen
50min
Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)
45 min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50min
Babyfreundliche Pastete mit Huhn, Süßkartoffel und Grünkohl
1 godz. 45 min
Sommergalette
1h 25min
Maronipressknödel
1 Std. 50 Min
Kastanientarte
1h 30min
Omas Rahmkoch mit Maroni & Feigen
50min
Lungauer Topfentascherl
2h 30min
Erdäpfelbuns mit süßer Bohnen-Mohn-Fülle
1 godz. 45 min
Maroni Laibchen mit Rote-Rüben-Creme
50min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1h 25min