Haferflockenschnitzel mit Eisbergsalat

Haferflockenschnitzel mit Eisbergsalat

4.2 109 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen

Składniki

  • Haferflocken
    250 g
  • Gelbe Rüben in Stücken
    100 - 150 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    2 - 3
  • Salz
    ¾ TL
  • Paprikapulver, edelsüß
    1 TL
  • Majoran, getrocknet
    2 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe
    2 TL
    ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Senf
    4 TL
  • Milch und 4 EL für die Ei-Mischung
    250 g
  • Sonnenblumenkerne
    1 EL
  • Ei
    1
  • Weizenmehl
    4 - 5 EL
  • Semmelbrösel (siehe Tipp)
    7 - 10 EL
  • Petersilie Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Frischkäse
    200 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 - 3 Prisen
  • Eisbergsalat in Stücken (4 cm), gewaschen und trocken geschleudert
    500 g
  • Butterschmalz
    2 - 3 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 717 kcal / 3000 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 80 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 881 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...